duminică, 28 septembrie 2014

The call of the wind


chemarea vântului -
frunzele rătăcind
din pom în pom

7 comentarii:

  1. ”Veţi găsi foarte puţine texte imaginative, am fost mereu bine ancorată în realitate şi nu am încercat să scriu, ci să descriu lumea reală.”

    Așa cred că e și poezia japoneză. Aruncă ancore delicate. Câtă finețe în real și câtă bădărănie în abstract (uneori).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stimate domn Archaeopterix,
      Nu înţeleg de ce citaţi din autoprezentarea mea. Este un act bădăran într-adevăr. Apoi, cred că trebuia să nu public acest comentariu. Nu ştiu la ce fel de bădărănie în "abstract" vă referiţi. E ca şi cum m-aţi insulta. Am înţeles că nu v-a plăcut textul "Exerciţii logice", care era abstract şi era al meu pe alt blog. Înseamnă că nu aţi înţeles fineţea şi dantelăria delicată a acelui text în abstract (e un text care mă reprezintă) şi nu aţi înţeles un principiu fundamental în ce priveşte cunoaşterea unui alt om: aproape orice personalitate ( umană) este un întreg armonios şi nu există scizuri sau contraste, nu există contrarii absurde în acelaşi tot. Oamenii pe care i-am cunoscut eu tot aşa au fost, modele perfecte. În ce priveşte scrisul cuiva, el este o oglindă perfectă a personalităţii individului şi nu sare de la bădărănie la delicateţe în general. Vă provoc să găsiţi excepţii de la regulă dacă puteţi! Nu veţi găsi. Există poate doar câţiva scriitori sau artişti proteici (nu cei mai de valoare probabil), dar dacă analizaţi cu atenţie veţi observa armonia şi coerenţa oricum, aşa consider eu.

      Ștergere
    2. Încă un lucru. Am omis să vă mulţumesc că aţi poposit asupra acestor umile desene ale mele. Nu sunt artist plastic, dar am încercat şi eu să combin imaginea cu versul aici. Cu sufletul.

      Ștergere
  2. Nu mă refeream la scrisul dumneavoastră, ci la abstractul în general. Poate fi mai bădăran decât concretul, deși ar trebui să fie o esență. Nu mi-aș permite să vă insult vreodată.
    Cu poezia japoneză am o problemă, uneori îmi place, dar este foarte diferită de modul în care m-aș exprima.

    Textul dvs. "Exerciţii logice” mi-a plăcut; m-a provocat. Am scris acolo ceva pe marginea lui. Am răspuns la o provocare.
    În general îmi place cam tot ceea ce scrieți. Foarte rar dau de asemenea site-uri. Îmi pare rău de neînțelegere.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulţumesc domnule cititor. Mai rar asemenea cititori ca dvs. În ce priveşte textul Exerciţii logice comentariul dvs. m-a indus în eroare şi am primit şi o cotare negativă simultan. Îmi cer şi eu scuze dacă am greşit şi vă rog să mă înţelegeţi. O zi bună vă doresc.

      Ștergere
  3. Sunt un om obosit. Nu m-am exprimat prea exact, iar vina îmi aparține aici în exclusivitate.

    Mi-am adus aminte că am scris mai demult un mic text despre scrieri, critici și comentarii. Poate vreți să-l citiți cândva. http://amintiri-din-cretacic.blogspot.ro/2013/01/scrieri-critici-comentarii.html

    RăspundețiȘtergere

open book - leaves come and go from the story